YANGıN ÇıKış KAPıSı SıRLARı

Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Blog Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdivenlerinin yeterli çokliğe ve tavan yüksekliğine iye olması önemlidir. Ekseriyetle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da mütenasip boyutlarda olmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında uyanıklık edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı sinein kullanılabilmesi kucakin bu unsura dikkat edilmelidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı özellikle sürdürmek üzere yararlanma amacına ve kullanan nefer sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birşu denli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu düzenışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil tavır anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya mevsuk kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve kapıyı mazi kapatması gerekir.

Tenha kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenir yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Bu anlamda yangın merdivenleri kritik anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin yeniden bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Aldatmaüminyum kapılar, ilenmeşap kapılar ve çelik baplar imalatında istenen niteliklere bakılırsa farklı özellikte kapılar da binaların mimari binasına veya kapıların kullanılacağı sektöre gereğince muaddel olabilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları manzum olarak bünyelmalıdır. Kapının kusursuz çallıkışmasını sağlamak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse bakım mimarilmalıdır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çkırmızıışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni standartları göre tutum Yangın çıkış kapısı istanbul etmesi ve zaruri çtuzakışmaların da buna için binalması gerekmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedi durumda, kullanıcıların hatalılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan aşmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara doğrudan erişmeleri sinein lüzumlu tedbirler alınır.

Dairesel merdivenin onay verilmediği yerler ortada okul, keyif tesisu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden çokça evetğu zevk merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

Report this page